reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Extra zorg voor je kat

Extra zorg voor je kat

aug 29, 2020

Soms zijn er momenten die je niet kan voorzien als je katten hebt. Zo werd ik gebeld door het baasje van Hope, een prachtig jong, wit poesje.

 

Ze was gesteriliseerd, een week geleden en waar dit normaal een operatie is waar de poes niet heel veel last van heeft wilde bij Hope de wond niet goed genezen.

 

Waar eerst leek alsof de wond mooi dicht ging, sprong deze na een week open.

 

Bij een bezoek opnieuw aan de dierenarts bleek er toch een infectie bijgekomen en kwam Hope thuis met een kraag, antibiotica en zalf en de mededeling om dagelijks de wond goed schoon te maken en te zalven.

Nu is Hope heel erg lief maar wel beweeglijk en als je dan naast je gewone werk in je uppie dit allemaal voor elkaar moet krijgen valt dit niet mee.

 

Zo kwam het pension in beeld.

 

Na een uitgebreid gesprek met de eigenaar om de situatie goed in te kunnen schatten mocht Hope komen logeren. Ook omdat de ergste drukte na de zomer weer voorbij is en er een individuele kamer vrij was en wij de zorg kunnen geven die Hope nodig heeft. Op deze momenten komt mijn ervaring als dierenartsassistente weer heel mooi van pas.

Gelukkig kan Hope met de kraag om, die voorkomt dat ze zelf de wond schoonmaakt en openhoudt, alles wat ze wil. Eten en drinken gaat prima en ook spelen doet ze gelukkig graag.

 

 

Voor het baasje fijn

 

dat Hope de zorg krijgt die ze nodig heeft en de eigen werkzaamheden doorgaan. Voor de genezing van de wond kunnen wij zorgen dat we de omstandigheden zo optimaal mogelijk maken waardoor ze hopelijk snel weer met een mooie dichte buik naar huis kan.

 

 

Zijn er zaken waar jij in de verzorging van je katten tegenaan loopt en even niet weet hoe je het op moet lossen? Neem dan gewoon contact op en dan kijken we samen of we als pension wat voor je kunnen betekenen.

 

 

 

Deel met anderen:

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.