reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Spelen met je kat, hoe doe je dat?

Spelen met je kat, hoe doe je dat?

jan 25, 2021

Hoe speel jij met je kat?

Wist je dat je kat van nature een jager is? Heb jij wel eens een muis naar een kat toe zien rennen? Nee toch. Bij het spelen met je kat is het daarom belangrijk dat het speeltje van de kat af beweegt.

Natuurlijk kan je allemaal mooie en dure speeltjes kopen en je kat zelf zijn gang laten gaan maar veel leuker is het om actief samen te spelen.

Speelhengels en touwtjes

Zie je het voor je? Je kat al rennend en rollend door de kamer achter een touwtje aan wat jij heen en weer beweegt. Zeker als je aan het eind van het touwtje een propje papier of een vogelveer vastknoopt is succes verzekerd.

Laat het touwtje ook eens verdwijnen onder een kleedje of achter een stoel. Zeker weten dat je kat nieuwsgierig wordt en op onderzoek gaat.

Pas wel op dat hij niet alleen speelt, zonder toezicht, je wilt immers niet dat hij vast komt te zitten of het touwtje stuk bijt en op eet.

Balletjes

Dan zijn er natuurlijk ook katten die liever met balletjes spelen. Ook hier geldt weer als je samen speelt, rol het balletje weg van je kat. Een prooi rent ook altijd weg en niet naar de kat toe. Zo stimuleer je zijn natuurlijke gedrag.

Maak het balletje nog interessanter door het even uit het zicht te rollen, bijvoorbeeld onder een een doos. Je kat zal nieuwsgierig worden en op zoek gaan.

Laserlampje

Speel jij wel eens met een laserlampje? Je kat vliegend door de kamer achter het rode stipje aan, niet te stoppen totdat het stipje is gevangen. Voor je kat kan dit heel frustrerend zijn.

Met spelen boots je het jagen na en het doel van jagen is het vangen van een prooi. Bij het laserlampje is er niets te vangen aan het einde van de jacht.

Dit kan je oplossen door met het lampje te eindigen op een balletje of een muis zodat je kat toch zijn prooi vangt. Probeer het maar eens uit.

Knuffelzakjes

In het pension proberen we regelmatig nieuw speelgoed uit. We spelen veel met de katten omdat dit ze op hun gemak stelt en de katten en wij er veel plezier aan beleven.

We zijn gaan experimenteren met knuffelzakjes.

We maken ze zelf, niet te groot, zachte stof en verschillende kruiden. Er zijn catnip zakjes, matatabi zakjes en valeriaan zakjes. Zo kunnen de katten kiezen en is er altijd wel een voorkeurszakje.

Ze dagen uit tot spelen of zijn fijn om de katten mee op hun gemak te stellen.

Wil jij voor jou kat een knuffelzakje laat het weten.

Nu ben ik wel benieuwd, speel jij ook samen?

Vertel hoe jij dit doet en wat favoriet is bij jou kat.

Deel met anderen:

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.