reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Waar let jij op bij het kiezen van een pension?

Waar let jij op bij het kiezen van een pension?

jul 7, 2021

Waarom kies jij ervoor je kat te laten logeren in de groep?

Wat ik vaak hoor is “leuk als mijn kat kan spelen met andere katten” of “dan kan hij vriendjes maken”, of “dan leert hij ook omgaan met andere katten.”

Jammer genoeg werkt dit voor je kat niet zo. Zeker als hij thuis geen andere katten gewend is dan kan het juist heel bedreigend zijn, al die andere katten in dezelfde ruimte.

Maar ook als je kat thuis wel goed gaat met andere katten, kan met vreemde katten in een ruimte waar je niet weg kan net weer teveel zijn voor hem.

 

We hebben de groepsruimtes zo ingericht

dat er heel veel mogelijkheden zijn om elkaar te ontlopen of om te verstoppen in het begin.

De meeste katten waarvan we denken dat ze in de groep kunnen passen zich ook wel aan, maar meer dan elkaar gedogen zit er meestal niet in. Heel soms gebeurt het wel dat katjes naar elkaar toetrekken en samen spelen maar dit is meer uitzondering dan regel.

 

Met de drukte van de zomer weer voor de deur

verwelkomen we ook weer nieuwe gasten. Katjes die nog niet eerder bij ons in pension waren maar wel in andere pensions in de groep geweest zijn waarvan de eigenaar niet anders weet dan dat ze prima met de andere katten waren. Hier blijkt dan toch regelmatig dat het niet gaat samen met de anderen. Dit kunnen de katten heel subtiel aangeven maar ook soms heel duidelijk.

Wat wij dan doen is de katten toch een eigen kamer geven. De katten van één eigenaar houden we bij elkaar. Meteen zien we dan de rust terugkeren bij de katten en gaat de logeerpartij goed.

 

Is het dan niet zielig

als je kat in zijn uppie in een eigen kamer zit?

Gelukkig is dit niet het geval. In de eigen kamer is heel veel regelmaat en voorspelbaar wat er gebeurt. Er is voldoende afleiding in klim-, speel-  en verstopplekjes en zelf ben ik regelmatig bij je kat om te tutten, spelen en knuffelen zodat ook in een eigen kamer de logeerpartij voor je kat een fijne ervaring is.

Aan het einde van de logeerpartij is er naar jou als eigenaar altijd de terugkoppeling hoe je kat het verblijf heeft ervaren zodat een volgende logeerpartij meteen goed van start kan gaan.

 

Deel met anderen:

Wat vind jij van dit artikel?
Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen op dit artikel? Ik ben erg benieuwd! Stuur dan een emailtje naar

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.