reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Een buitenkat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Opvang

Home » Opvang

Kat uit logeren zonder stress

Een kat in pension brengen tijdens je vakantie, kan dat? Jazeker. En de meeste katten vinden het nog leuk ook. Dat heeft namelijk alles te maken met de opvang zelf. Als je denkt vanuit de kat, is het namelijk heel simpel. De kat wil het liefst:

  • Eén en dezelfde persoon, elke dag, de hele week, die alles van je weet.
  • Verzorging als thuis, met goede brokjes, veel of juist minder aandacht verschilt per kat.
  • Fijne ruimtes met uitdagende inrichting én knusse hoekjes.
  • Een paar soortgenoten om zich heen, maar vooral niet te veel en niet te vol.

Zo gaat dat hier dus. Al jaren. En met vele vaste gasten als gevolg. Want het kan wel simpel klinken, het moet wel je passie zijn om een kattenpension te runnen. En laat dát hier nou net het geval zijn …

Zo werkt het:

In de groep of individueel

Weet je al wanneer je opvang nodig heb? Kijk dan op onze kalender of we nog ruimte hebben. Bel of mail je gegevens even door. Dan kijk ik naar de aanmeldingen voor die periode en mail je zo snel mogelijk terug om te overleggen. Soms hebben we nog wel plek in een individuele ruimte, maar niet in de groep of andersom. Reserveren is daarom pas definitief nadat je ons gesproken hebt en de kat is ingepland.

Brengen en halen op afspraak

Halen en brengen gaat altijd volgens afspraak, zodat ik mijn andere werkzaamheden in het pension eromheen kan plannen. Nieuwe katten komen altijd eerst in een apart hok in de groep, zodat ze elkaar kunnen zien, ruiken en de situatie kunnen inschatten. Pas als alles veilig voelt, zetten we de deur open en bepaalt je kat zelf wat zijn volgende actie is. Of hij blijft nog lekker een uurtje de andere katten uit de boom kijken.

En wat als het niet goed gaat?

Het goede nieuws is: het lukt bijna altijd. In een vreemde omgeving passen katten zich vaak sneller aan dan een eigenaar vooraf verwacht. Misschien eten ze een paar uur niet, of houden ze zich de eerste middag nog even gedeisd. Maar juist doordat ze andere – relaxte – katten zien, die bewegen en hun natuurlijke gedrag vertonen, worden ze gerustgesteld. Duurt het mij te lang of botst het écht tussen bepaalde katten? Dan beslis ik en krijgt je kat een eigen kamer.

Voorwaarden voor kat in pension

Ik stel geen bijzondere eisen aan de logeerkatten. Wel dienen ze ingeënt te zijn tegen kattenziekte en niesziekte, de gewone jaarlijkse enting. Belangrijk is dat deze enting niet ouder is dan 11 maanden of uiterlijk 14 dagen voordat de katten komen opnieuw gegeven is. Ook een geldig vaccinatieboekje moet met ze mee. Verder mogen ze geen besmettelijke aandoeningen hebben maar dat spreekt voor zich. En katers ouder dan zes maanden dienen gecastreerd te zijn, dit om vechten en het afgeven van geurvlaggen te voorkomen. Maar verder, raskat of buitenkat, jong of oud, doof of diabetes, het mag allemaal.

Dit zeggen vaste gasten:

Elvis is een vaste waarde bij Els. Hij, en wij, willen niet anders.

Elvis

Arie en ilona

Vanaf kitten heeft Snoet regelmatig bij Els Driesprong gelogeerd. Ook op haar oude dag, bijna 16, gaat ze er nog steeds heen. Nu als nierpatiënt. En je merkt aan haar dat ze het goed had. Ze is niet van streek als ze terugkomt, ze vindt het prima. Bedankt Els!

Snoetje

Hansje Kalff

Onze poes Musa is een adoptiepoes uit Spanje met een gebruiksaanwijzing Het was dus best even spannend voor haar en voor ons om te logeren bij Els. Wij hadden er alle vertrouwen in toen we haar achterlieten en dat was helemaal terecht; ze heeft een hele leuke vakantie gehad en de verzorging kon niet beter; vooral veel ,,persoonlijke” aandacht dat is precies wat ze nodig heeft. Voor herhaling vatbaar!

Musa

J.Appel-Wieringa

Wil je meer weten?

Bellen of mailen mag altijd. Maar misschien heb je vragen waar ik al antwoord geef. Kijk maar eens in mijn uitgebreide artikelen:

Extra zorg voor je kat

Soms zijn er momenten die je niet kan voorzien als je katten hebt. Zo werd ik gebeld door het baasje van Hope, een prachtig jong, wit poesje.   Ze was gesteriliseerd, een week geleden en waar dit normaal een operatie is waar de poes niet heel veel last van heeft...

Lees meer

Tijger, time out voor je kat.

  Wist je dat je het pension behalve voor vakantie ook kan benaderen voor andere momenten dat je hulp nodig hebt met je kat?   Vorige week kwam Tijger logeren. Ik werd gebeld door de eigenaar omdat Tijger een paar dagen geleden thuis de hond heel naar aangevallen...

Lees meer

4 tips voor spelen met je kat

    Hoe speel jij met je kat?   Wist je dat je kat van nature een jager is? Heb jij wel eens een muis naar een kat toe zien rennen? Nee toch. Als je speelt met je kat is het daarom belangrijk dat het speeltje van de kat af beweegt. Natuurlijk kan je allemaal...

Lees meer

Klussen met je kat

  Heb je wel eens geklust in huis? Is je daarbij opgevallen dat je kat zich terug trekt of juist extra om aandacht vraagt? Katten zijn van nature dieren die het liefst elke dag hetzelfde doen.Ze vinden het prettig als alles blijft zoals het altijd is.   Als...

Lees meer

Of direct reserveren?

Dat kan ook. Bekijk de agenda en check de datum, mail en overleg. Of check éérst bij ons en boek dan pas je vakantie, nog handiger!

чугунная посуда с керамическим покрытиемадалт трафикзиг ригdantistтканевые ролеты фоторимские шторы одесса