reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Nieuws » Alleen voor jou kat of kattengezin een eigen ruime kamer.

Alleen voor jou kat of kattengezin een eigen ruime kamer.

jul 3, 2021

Waarom gaan wij stoppen met groepshuisvesting?

 

Ken je het gevoel nog van schoolkamp?

Met zn allen een week met de klas weg.

Alles samen doen en ook slapen deed je in een grote zaal.

Hartstikke gezellig maar als je dan liever even alleen wilde zijn was er altijd wel iemand die wat tegen je zei.

Er waren altijd klasgenoten die de hele week geweldig aanwezig waren maar ook die liever wat rustiger een plekje opzochten.

Natuurlijk mag je katten niet met mensen vergelijken maar dit is ook een beetje de dynamiek in een kattengroep.

Denk je eens in, ga je een weekje weg.

Heb je een huisje gehuurd en blijken daar nog meer mensen met je dezelfde kamers te delen.

Op zich niet erg maar eigenlijk wil je toch ook wel wat tijd voor jezelf en de hele tijd die ene persoon die maar bij je blijft is echt niet fijn.

Ook hier geldt, je kat voelt niet hetzelfde als jezelf maar ook voor je kat geldt dat met vreemden in dezelfde kamer zonder dat je weg kan niet altijd fijn is.

In alle jaren dat het pension bestaat heeft het welzijn van de katten altijd voorop gestaan.

2020 was een jaar waarin veel zaken anders waren dan ze altijd geweest zijn.

We hebben in het pension altijd groepsopvang gehad en veel katten leken tevreden in de groep.

Toen we in dat jaar veel katten die normaliter in de groep waren alleen hadden omdat er geen andere katten waren bleek dat ook de katten die naar het leek goed met vreemde katten gingen toch veel meer op hun gemak waren als ze de kamer voor zichzelf hadden.

Nu blijkt dat bijna alle katten veel liever niet met vreemde soortgenoten voor korte tijd samen zijn heeft dat ons doen besluiten om afscheid te nemen van de groepshuisvesting.

We gaan over op eigen kamers voor katten uit één gezin

en combineren geen vreemde katten meer met elkaar.

Deze winter gaan we de groepsruimtes aanpassen en komen er kattensuites en binnenkamers bij.

De binnenkamers zijn minstens 6 vierkante meter groot en in minder drukke periodes kunnen er twee aan elkaar gekoppeld worden.

De kattensuites hebben een binnenruimte van minstens 7 vierkante meter met daaraan vast een buitenverblijf van ook nog eens 6 vierkante meter.

Daarnaast zijn er ook nog twee gezinskamers. Deze zijn riant, 20 vierkante meter. Ideaal als je meerdere katten hebt.

Heel bewust hebben we gekozen voor hele ruime kamers zodat de katten alle ruimte hebben om te spelen, klimmen, rennen en luieren op verschillende plekjes.

Binnen de kattenpensions is dit uniek en zie je zulke ruime kamers niet gauw.

Zelf ben ik blij

dat ik op deze manier de opvang nog beter op jouw kat kan afstemmen zodat je kat zo weinig mogelijk stress ervaart en ook thuis weer snel in zijn oude ritme is.

Het betekent wel dat als je gebruik wilt maken van het pension je het beste kan reserveren zodra je weet wanneer je weg gaat.

Dit geldt zeker voor de drukke periodes, de schoolvakanties en de maanden juni t/m september als ook rond de jaarwisseling.

Een hele verandering maar zeker naar de katten toe een hele mooie verbetering van de opvang.

Deel met anderen:

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.

Meest recente berichten

Podcast

Vind je het leuk om samen een podcast op te nemen was de vraag van kattengedragstherapeut Fieke van Kat & Mens. Zo gezegd, zo gedaan en het is een heel leuk gesprek geworden waarbij we je meenemen in het reilen en zielen in het pension en wat we voor jou als...

NH Nieuws op bezoek in het pension

Verrast door de vraag of NH Nieuws eens langs mocht komen om te kijken waarom het zo druk blijft na de zomer in het pension. Blij met het mooie artikel wat er gemaakt is, het geeft ons pension goed weer. Klik op de foto om het artikel te lezen.

Het pension in de media

In het voorjaar van 2020 was Holland van Boven bij ons in het pension. Hoewel we inmiddels meer toe gaan naar een eigen kamer voor jou katten geeft het wel een mooi beeld over het reilen en zeilen in het pension. De gasten van dat moment werkten voorbeeldig mee...

Nieuwsberichten vind je voortaan hier!

Nieuwsmodule Sinds vandaag heb ik een nieuw onderdeel in mijn website, namelijk een nieuwsmodule. Hier post ik al het laatste nieuws over het reilen en zeilen van ons kattenpension. Veel leesplezier gewenst! Groetjes Els