reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Hoe weet je of je kat het leuk vindt in pension?

Hoe weet je of je kat het leuk vindt in pension?

sep 26, 2018

Menig kattenbezitter denkt dat het niks is voor zijn of haar kat: zo’n pension. Zo anders dan dat de kat gewend is, en zoveel gedoe eromheen ook. Alleen het vervoer al…. Maar hoe weet je nu hoe de kat er zelf over denkt?

Dat ligt toch een beetje genuanceerder. Een kat kán prima alleen, maar het is niet zo dat katten per definitie een hekel hebben aan andere katten.

Maar er is één ding heel belangrijk in deze.

Normaal gesproken schiet iedere kat, ook jouw kat waarschijnlijk, meteen in de stress als een andere kat zijn huis of tuin binnenkomt. Hij zit meteen op de hoogste kast, achter de bank of hij jaagt die indringer juist met veel bombarie de deur uit.

Maar in een pension is het niet zijn eigen huis.

Sterker nog: het is niemand zijn eigen huis. Daardoor zijn bazige katten ineens een stuk rustiger. Iedereen is een beetje onder de indruk van de reis er naar toe, en de vreemde omgeving. Daardoor hebben ze juist in die omgeving, steun aan elkaar.

Een goede gewenning is daarom wel belangrijk.

Bij een goed pension komt de kat eerst in een kleiner hok, waar hij veilig en zonder druk kan bekijken wie er bij hem in de ruimte zitten, en wat er zoal te doen is. Pas als hij alles goed heeft opgenomen, krijgt hij de vrijheid om zelf te gaan rondkijken, waarbij de anderen ook al een beetje gewend zijn aan de nieuwkomer.

Het is prachtig om te zien wat er dan gebeurt!

Veel katten sluiten vriendschap voor deze vakantie. Ze zoeken één kat uit waar ze een beetje bij in de buurt blijven. Sommigen proberen echt ál het speelgoed uit, of zoeken een stoeimaatje. Anderen kiezen gewoon elke dag een ander mandje om de hele dag te snoozen.

Eigenlijk kun je bijna niet voorspellen hoe de katten reageren in de groep. Feit is alleen dat ze na de eerste schrik, bijna allemaal heel vlot weer ontspannen rondlopen. Dat ze goed eten. Niet bang blijken voor hun groepsgenoten.

Doen ze dat niet?

Dan kan een individuele ruimte alsnog een optie zijn. Ook daar zitten ze veilig, warm en relaxed terwijl jij op vakantie bent.

En kom je thuis?

Dan weet je genoeg als je kat even rondloopt, alles bekijkt en heerlijk op zijn vaste uitkijkplek gaat zitten. Alsof hij helemaal NIET is weggeweest, zo ziet een kat eruit als hij GOED is weggeweest.

Deel met anderen:

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.