reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Je kat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Home » Mijn kat krijgt medicijnen, mag hij dan logeren in het pension?

Mijn kat krijgt medicijnen, mag hij dan logeren in het pension?

feb 23, 2020

 

Als je kat medicijnen nodig heeft is het juist belangrijk dat dit ook doorgaat als je zelf niet voor hem kan zorgen. Liefst op dezelfde tijden als thuis en net zo rustig en stressvrij als thuis.

 

Bij ons in het pension is dit geen probleem.

Als dierenartsassistente (paraveterinair) heb ik de routine in het geven van pilletjes en drankjes en ook ben ik altijd op zoek naar het geven van de medicijnen op een manier die voor je kat zo min mogelijk stress oplevert.

Rust en vertrouwen krijgen van je kat is daarbij heel belangrijk en daar werken we altijd aan. Meestal lukt het wel om pilletjes te verpakken in een snoepje en dan is het geven van de medicijnen een feestje. Mocht het niet lukken op deze manier dan is er zoveel routine dat het pilletje ook zonder al te veel stress in het bekje ingegeven kan worden.

 

Het geven van injecties,

bij bijvoorbeeld diabetes is voor de poezen vaak een moment van extra aandacht en iets waar ze verder nauwelijks wat van merken.

Doordat de poezen op hun gemak zijn er erop vertrouwen dat we geen rare dingen doen maakt dat het geven van medicijnen in het pension geen probleem is.

 

Dus,

als jij zorgt voor voldoende medicijnen voor het verblijf dan zorgen wij dat je kat deze gewoon krijgt tijdens zijn verblijf. Zo heb jij een zorg minder als je de verzorging van je kat uit handen geeft.

Ook al krijgt je kat medicijnen hij is zeker welkom in het pension.

Heb je vragen hierover of wil je meer weten, neem gerust contact op.

 

Deel met anderen:

Over mij

Ik ben Els Driesprong, eigenaresse van Kattenpension Silvestris in Middenmeer.