Een kat met diabetes is al lastig genoeg. Elke twaalf uur die insuline-injectie, en dan altijd nog de kans dat het tóch een keer fout kan gaan. Leuk is anders, maar als je gehecht bent aan je huisdier, tja… dan heb je het ervoor over.
En toch, je wilt zelf ook wel een keer op vakantie of een weekendje weg. Of je hebt een partner aan wie je dat wel eens verplicht bent, onderhand.
Wat doe je dan met de diabeteskat?
Heb je al jaren dezelfde hoeveelheid insuline en gaat het goed, dan zoek je het misschien liever dicht bij huis, maar dan wel met goede zorg.
Check dan:
- Of het pension een speciale verzorging aanbiedt voor diabeteskatten.
- Of ze ook tussentijds de glucose meten?
- Of ze ervaren zijn in het monitoren van de kat: herkennen ze de signalen?
- En weten ze wat ze moeten doen als de suikerspiegel toch schommelt?
Je hebt niks aan goede bedoelingen en stagiaires die wel insuline toedienen, maar verder eigenlijk geen ervaring hebben met diabeteskatten. Dat risico wil je gewoon niet lopen.
Bovendien is stress een extra risicofactor.
Die stress valt misschien minder op als je de kat thuislaat, maar wie in jouw omgeving is kundig genoeg om je kat elke keer weer die injectie te geven? Laat hij zich dan nog wel pakken?
In kattenpension Silvestris heb ik, Els, meer dan 15 jaar ervaring als dierenartsassistente én nog altijd goede contacten met de dierenartspraktijken in de regio. Bij de kleinste signalen kan ik actie ondernemen, overleggen en eventueel ingrijpen.
Maar het belangrijkste is natuurlijk de sfeer.
Door de kleinschaligheid en de rust van één en dezelfde persoon voor de verzorging, is het in het pension al gauw net zo vertrouwd als thuis. Dat bevordert de rust, neemt de stress weg en zorgt ervoor dat je kat lekker blijft eten, in dezelfde hoeveelheden als waarop de glucose geïndexeerd is.
Bij ons zie je geen witte jassen, geen monitorschermen of een steriele omgeving, maar juist de huiselijkheid waarop zoveel katten het zo goed doen bij ons in pension. Dus heb je een diabeteskat en wil je het aan mij overdragen om hem of haar te verzorgen? Neem dan snel contact op. Je weet hoe strak je schema moet zijn bij een diabeteskat, dus het zal je niks verbazen dat ik maximaal één diabeteskat tegelijk wil aanvaarden.