reserveren

Je kat uit logeren?

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat, of een weekendje weg, wil je zelf genieten. Dan zit je niet te wachten op zorgen over je kat. ‘Gaat het wel goed? Zal’ie niet ontsnappen? Blijft hij bij thuiskomst weer drie dagen 'boos'? Of hangt hij van frustratie in je gordijnen?’

Een kat rustig thuis laten, met een bakje voer en buurvrouw die eenmaal per dag even komt kijken, dat lijkt het beste. Maar ís het dat ook?

Het is thuis, maar wel alléén... Vertrouwd, maar ineens wel zonder ‘eigen mensen’ en het vaste ritme. En onderschat de schrik niet, elke keer als de oppas/buurvrouw binnenkomt.

Een buitenkat kan – op zoek naar aandacht – ook steeds verder afdwalen van zijn eigen huis. Zeker in een week, of 14 dagen. Wil je dat voorkomen?

Lees verder

Het liefdevolle logeeradres voor je kat in Noord-Holland

Wat kost een kattenpension?

Bij een kattenpension betaal je al gauw ruim een tientje per dag per kat. Heb je meerdere katten, dan krijg je meestal korting. En heeft je kat een speciale behandeling nodig, zoals medicijnen, dan betaal je extra.

Bij ons betaal je twaalf euro voor een kat in de groepsruimte. Je betaalt veertien euro per dag als we de kat in een individuele ruimte plaatsen. En we rekenen zeventien euro voor de luxe kattensuite met eigen buitenren.

Is ons kattenpension daarmee duur?

Niet als je het vergelijkt met andere pensions. Maar ja, het zijn wel extra kosten. Hoewel je tijdens je afwezigheid natuurlijk thuis weer voer bespaart, en bij thuiskomst ook niet gelijk hoeft te stofzuigen.

Maar een weekje pension is duur als je gewend bent om een bosje bloemen te geven als dank aan de buurvrouw die jouw kat dagelijks even schoon water en nieuw voer heeft gegeven.

Geef je jouw buren juist als dank een dinerbon, dan ben je met een week pension waarschijnlijk goedkoper uit. En als je ruilt, dus zij jouw kat en daarna doe jij die van hun, dan kost het je helemaal geen geld maar wel tijd en energie en ben je tijdelijk extra gebonden.

Bovendien, wat is jouw gemoedsrust je waard?

Ben je op vakantie toch steeds bang dat je kat misschien naar buiten glipt? Of dat hij ontsnapt bij de vriendin waar hij tijdelijk mocht logeren? Bij een pension mag je er vanuit gaan dat er misschien eens een binnendeur te lang openstaat, maar nooit ook een buitendeur. En dat de verzorger in kwestie er sowieso altijd met de gedachten bij is, het is tenslotte je dagelijkse werk.

Bij een pension is het meestal een voorwaarde dat je kat ook ingeënt is, ontwormd en ontvlooid. Maar zijn dat extra kosten, of doe je dat sowieso al? Waarschijnlijk het laatste.

Zo zie je dat er meerdere factoren een rol spelen bij de vraag of je je kat naar een pension brengt of niet. De reis er naar toe, vinden ze meestal niet fijn. Maar als je zorgt voor een royale kattenmand in een koele auto, maak je het al wat minder erg.

Trouwens, die buurvrouw vragen is ook lang niet voor iedereen een optie.

Je geeft ze de sleutel van je huis, de zorg over je kat en de verantwoording voor als er wat gebeurt. Dan moet je dus wel een ‘geschikte’ buurvrouw hebben, om het zo maar uit te drukken.

Eigenlijk is het altijd een gokje, zo’n pension. Vind jouw kat het toch echt niet leuk? Dan was vijf euro per dag ook al te veel geweest. Er zijn pensions die dat tarief vragen, maar je mag je ook afvragen hoe groot de groepen dan wel moeten zijn om het haalbaar te maken voor de pensionhouder.

En heeft jouw kat genoten?

Liep hij na een dag al kopjes te geven, is hij gespierder en vrolijker dan ooit? Dan was zijn verblijf gewoon zijn eigen vakantie en dan was het altijd het geld waard, toch?

Ik kan je maar één advies geven.

Als je het gaat proberen, kies dan in elk geval een pension waar je zélf al een goed gevoel bij hebt. Keuze genoeg, en bij ons is wellicht ook nog een plekje vrij als je tijdig reserveert of niet in de drukste weken komt. Vraag me gerust, of kijk even op de beschikbaarheidskalender.

Deel met anderen:

Wat vind jij van dit artikel?
Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen op dit artikel? Ik ben erg benieuwd! Stuur dan een emailtje naar info@kattenpensionsilvestris.nl